# Fuseblock Voltage Rated for AC or DC Voltage?

**URL:** <https://forum.digikey.com/t/fuseblock-voltage-rated-for-ac-or-dc-voltage/44421>\
**Category:** Circuit Protection\
**Tags:** fuseholders, faqs, littelfuse-inc\
**Created:** [August 23, 2024, 9:36pm UTC](https://forum.digikey.com/t/fuseblock-voltage-rated-for-ac-or-dc-voltage/44421 "2024-08-23T21:36:22Z")\
**Posts on this page:** 1\
**Page:** 1

<div class="post-metadata">

**Author:** ![Ryan\_2724](https://sea2.discourse-cdn.com/digikey/user_avatar/forum.digikey.com/ryan_2724/32/1716_2.png) [@Ryan\_2724](https://forum.digikey.com/u/Ryan_2724)\
**Post date:** [August 23, 2024, 9:36pm UTC](https://forum.digikey.com/t/fuseblock-voltage-rated-for-ac-or-dc-voltage/44421/1 "2024-08-23T21:36:22Z")

</div>

Is the voltage rating printed on the fuseholder AC or DC voltage?

Per UL 4248-1 section 5.1.3.1, the voltage and current rating of a fuseholder are equal to or greater than the rating of the fuse that it accepts. AC testing is required and is also considered to cover the DC rating of the same value.

 ![Image of Littelfuse fuseholder FAQ DigiKey Voltage Rating](https://global.discourse-cdn.com/digikey/original/3X/9/0/9024d3ac51b88cc8932f0add5a00b0d6c55c1d84.jpeg)

[Click here for all DigiKey Fuseholders](https://www.digikey.com/en/products/result?s=N4IgTCBcDaIGYFcDOBTAFgewDYBMUCcQBdAXyA)

[_Source_ - Littelfuse FAQ](https://www.littelfuse.com/technical-resources/frequently-asked-questions.aspx#question_24)
